Tiga Wasa

Villa Sarah Nafi ligt in de gemeente Tigawasa. Die omvat een groot gebied in de heuvels ten zuiden van Lovina. De gemeente omvat 1.690 hectare en telde in 2010 ruim 5.500 inwoners.  De bevolking bestaat voornamelijk uit Bali Aga, een etnische groep die tot de oorspronkelijke en oudste (hindoe) bewoners van Bali wordt gerekend. De Bali Aga geven echter een specifieke eigen invulling aan hun geloof. Ze spreken ook een eigen taal die afwijkt van het Balinees.

De bewoners wonen als gemeenschappen verspreid in de heuvels en in enkele kleine kernen. Zij leven van landbouw en veeteelt. Kruidnagel en bamboe zijn belangrijke bronnen van inkomsten. Bamboe wordt geoogst in en rond de rivierdalen en in huisarbeid verwerkt tot matten, manden en andere gebruiksvoorwerpen. Het bamboevlechtwerk uit Tigawasa is in heel Bali bekend en heet van zeer goede kwaliteit te zijn.

De belangrijkste kern is het feitelijke dorp Tigawasa, dat vanuit Villa Sarah Nafi gezien iets zuid-westelijker ligt, op een paar kilometer afstand in de heuvels aan de overkant van het rivierdal dat langs het terrein loopt. Het dorp is via de heuvels vanaf de villa alleen te voet (ca. 1.0- 1,5 uur) of met een scooter te bereiken (ca. 20 minuten). Een wandelroute met prachtige vergezichten door landelijk gebied. Via de laagvlakte en een afslag vlak na de westelijke toegangspoort (dolfijnenpoort) tot Lovina, bij Temukus, gaat eenweg de heuvels in die Tigawasa passeert en via de bergen verder naar Munduk of Bedugul leidt.

Lopend vanaf de villa zijn zowel richting Tiga Wasa als bergaf richting Kaliasem (Lovina) een paar kleine familiewarungs te vinden. Het is leuk daar af en toe wat te kopen en goed voor de lokale economie. Ze verkopen een basaal aanbod producten t.b.v. de bewoners in de omgeving. Water, dranken, snacks, sigaretten, zeep, etc. zijn er te vinden en soms ook een eenvoudige maaltijd.

Vanuit Tigawasa is ook de Sing Sing waterval te bezoeken.

 

Pluspunt
  • Adembenemende vergezichten,
  • Temidden van natuur en authentieke cultuur,
  • Uitstekende voorzieningen en verzorging,
  • Prachtig huis omringd door terrasvormige tuin,
  • Accommodatie voor 1 - 4 personen,
  • Zwembad met zeezicht
  • Nieuwe stabiele Wi-Fi infrastructuur
  • Vanaf Euro 475 per week
Plaats
Villa Sarah Nafi
Huidig ​​weer
Huidig ​​weer
30°c
Gedeeltelijk bewolkt