Lovina

Lovina is eigenlijk geen plaats maar een 12 kilometer lange strook langs het zwartgrijze vulkanische strand tussen de plaatsen Seririt en Singaraja. Het bestaat oorspronkelijk uit de afzonderlijke dorpen Pemaron, Anturan, Tukad, Mungga, Kalibukbuk, Kaliasem en Temukus.

Vanuit de villa is het over de weg per scooter of auto in ca. 10 minuten te bereiken. Hemelsbreed is de afstand ca. 2 kilometer, maar de kronkelende weg door de heuvels maakt een omweg waardoor de auto ca. 5 kilometer aflegt. Voor wandelliefhebbers is Lovina via verschillende paden vanaf de heuvel en door de desa’s bereikbaar. Binnen een uur kunt u dan in Kaliasem op het strand staan. Terug, bergop, duurt het iets langer.  Voor vervoer langs de kust kunt u ook gebruik maken van het lokale openbaar vervoer, minibusjes (donkerblauw van kleur) die u kunt aanhouden en die u afzetten waar u wilt zijn. De prijs is afhankelijk van de afgelegde afstand. Ze rijden alleen overdag.

Het toeristisch centrum wordt gemarkeerd door een monument met een gekroonde dolfijn in Kalibukbuk, op een plein dat aan zee grenst. Meestal kunt u daar ook vervoer vinden. Aan het strand ziet u de tientallen kleurige vlerkenprauwen (jukung’s). Uit één boomstam gemaakte scheepjes die deels nog voor de visserij gebruikt worden, maar in Lovina vooral benut worden voor snorkeltrips en in de vroege ochtend toeristen meenemen op dolfijnentours, waarover hieronder meer. De zee is er rustig en helder, de riffen vlak voor de kust bieden prachtige snorkelmogelijkheden. Er zijn tal van hotels en villa’s te vinden, maar het toerisme is er nog steeds overzichtelijk en gemoedelijk.

Vanuit de villa is Lovina - behoudens een paar kleine familiewarungs in de omgeving van de villa - de plek waar u winkels en andere voorzieningen vindt. Er is een aantal geldautomaten, enkele supermarkten, een pasar voor verse levensmiddelen, een apotheek en een keur aan souvenirwinkels. Ook zijn er restaurants van upmarket tot simpele eethuisjes.

Vanaf de veranda kunt u overigens iedere ochtend bij zonsopgang (rond zes uur en het beste met een verrekijker) het merkwaardige schouwspel van het dolfijnentoerisme aanschouwen. Dolfijnen foerageren vlak onder de kust en vormen de enige min of meer grootschalige toeristische attractie in Lovina. Toeristen uit het zuiden komen er speciaal voor naar Lovina, overnachten dan een nacht in een van de hotels aan het strand en worden om zes uur in de ochtend opgepikt door ‘vissers’  met hun traditionele vlekprauwen op zoek naar de scholen dolfijnen. In het hoogseizoen gaat het soms wel om honderd of meer boten die als een armada net buiten de riffen heen en weer varen. Hoewel natuurbeschermers wel kanttekeningen maken bij deze verstoring van het dolfijnenontbijt, gebeurt het dolfijnenspotten al decennia en komen de dieren iedere ochtend ondanks alle aandacht weer terug. Hoewel er geen garantie is dat u tijdens zo’n vroege trip dolfijnen ziet (de kans is ca 80%, soms blijven ze te ver weg als de voedselaanvoer daar aanleiding toe geeft) blijft het een leuk tripje. De dieren zijn fantastisch, de bootjes aandoenlijk en het op zee verkeren terwijl de zon opkomt is een unieke ervaring. Bovendien heeft u vanaf zee een prachtig uitzicht op de kust, het heuvelland en de achterliggende bergen.

In het handboek in de villa zult u meer informatie vinden over Lovina, winkels, restaurants en de wandelroute.

Pluspunt
  • Adembenemende vergezichten,
  • Temidden van natuur en authentieke cultuur,
  • Uitstekende voorzieningen en verzorging,
  • Prachtig huis omringd door terrasvormige tuin,
  • Accommodatie voor 1 - 4 personen,
  • Zwembad met zeezicht
  • Nieuwe stabiele Wi-Fi infrastructuur
  • Vanaf Euro 475 per week
Plaats
Villa Sarah Nafi
Huidig ​​weer
Huidig ​​weer
30°c
Gedeeltelijk bewolkt